-´Ik heb een zeer leerzame training journalistiek schrijven gevolgd bij Mariëtte. Veel tips gekregen over doelstelling, de opbouw en de inhoud van artikelen waardoor de lezer meer geïnteresseerd zal raken om het artikel te lezen.
Ook de manier van voorbereiden, interviewen en bedenken van prikkelende invalshoeken is aan bod gekomen.
We hebben gewerkt aan de hand van onze eigen artikelen waardoor het allemaal super praktijkgericht werd!´

-‘Regelmatig schrijf ik stukjes voor een weekblad waarover ik me, zonder journalistieke achtergrond, nooit helemaal zeker voel.
Mijn doel, tot aan de training, was de lezer zo veel mogelijk informatie over het onderwerp en de geïnterviewde te verschaffen. Ik wilde de geïnterviewde recht doen door álles te vertellen in een artikel.
Tijdens de training hebben we mijn stukken uitgebreid bekeken en geanalyseerd. De conclusie: ik wilde te veel vertellen waardoor lezers de draad kwijtraken. Van Mariëtte kreeg ik tips hoe ik mijn stukken krachtiger en pakkender kan schrijven.
Belangrijke tips waren: ‘Hou je doel voor ogen, beperk je tot een paar dingen die ertoe doen en werk die goed uit’ en “Blijf je afvragen waarom mensen jouw verhaal moeten lezen.”
Nog een bruikbaar advies voor mij was: ‘Niet te veel verleden in je verhaal, maar over het nu en de toekomst(plannen/verwachtingen) schrijven.”
Door de praktische aanpak van de training heb ik er veel aan gehad, nu nog toepassen in de komende stukjes’.