30 Aug 2016
August 30, 2016

Word zelf dagvoorzitter!

0 reacties

dagvoorzitter

”Is het een idee als ik jóu train tot dagvoorzitter?’ vroeg ik de vrouw aan de andere kant van de lijn. Het was even stil en toen hoorde ik een langgerekt ‘neeeeee’. ‘Ik moet er niet aan denken om voor een groep te staan, niets voor mij”, riep ze resoluut.

De vrouw had mij net daarvoor gevraagd of ik dagvoorzitter wil zijn op een interessant symposium dat ze organiseert, maar ik kan die dag helaas niet.
Vervolgens stelde ik haar voor zélf dagvoorzitter te worden op het symposium, vanzelfsprekend train ik haar van tevoren.
Haar lange neeeee werd steeds korter en uiteindelijk vond ze het helemaal geen gek idee, zo’n training en het dagvoorzitterschap. ”Eigenlijk is het een investering in mijn toekomst want ik zal er heel veel van leren”, constateerde ze. ”Zeker weten”, kon ik beamen.

Het was prachtig om te ervaren hoe het gesprek kantelde. Zelf was ze nooit op het idee gekomen om ‘voor een groep te staan en mensen vragen te stellen’, Maar nu we erover praatten, begon ze het als een mooie uitdaging te zien. ”Waarom niet….”

Samen gaan we het symposium voorbereiden: we oefenen o.a. hoe je op het podium en voor publiek staat, we oefenen de aan- en afkondigen van de sprekers, bedenken goede vragen over de onderwerpen, en oefenen hoe je interactie genereert met het publiek. Alles met het doel dat de deelnemers tevreden naar huis gaan.

Ik krijg er volgens mij een concurrente bij