Veel presentatietrainingen zijn vooral gericht op hoe je staat voor een groep en hoe je moet ademhalen. Maar in een presentatietraining valt zoveel meer te leren.

-Bijvoorbeeld door eerst te bedenken: wat wil ik dat mijn publiek na afloop van mijn presentatie moet weten, kunnen en doen (kennis, houding, gedrag);
-Van tevoren goed leren formuleren wat mijn kernboodschappen zijn en daar de presentatie omheen bouwen;
-Tijdens de training geholpen worden bij de vragen: Wat is nu écht een goed verhaal? Welke informatie blijft hangen bij mijn publiek?
-Hoe zet ik een pakkende opening neer? Nou, door bijv. aan te sluiten bij lokale thema’s en/of actualiteiten, te komen met statistiek, anekdotes, metaforen (of andere stijlfiguren), of met een interessant citaat;
-Mijn stem te leren beheersen;
-En vooral: hoe leer ik interactief te presenteren? Dus: hoe kan ik mijn publiek (indien gewenst) effectief bij mijn presentatie betrekken?

Ja, inderdaad, deze trainingen zijn behoorlijk uitputtend. Maar de evaluaties zijn fantastisch! Wilt u het ook proberen? Neem dan contact op met Mariëtte van Wissen van Van Wissen Communicatie: 06-22234660, of info@vanwissencommunicatie.nl