Profiel

fabro-027

Mediator, communicatietrainer, dagvoorzitter

Van Wissen Communicatie heeft twee takken: mediation en communicatietraining. Daarnaast treed ik regelmatig op als dagvoorzitter. In alle drie de takken komt het aan op LSD: (goed) luisteren samenvatten en doorvragen. Dat heb ik onder meer geleerd in mijn ruim 25-jarige loopbaan als journalist.
In mediation, bij dagvoorzitterschappen en in communicatietrainingen gaat het om twee belangrijke zaken:
-de goede vragen stellen op het juiste moment en
-(snel) tot de kern kunnen komen: waar gaat het hier om?

-Mediation
Als mediator richt ik me op echtscheiding, familieconflicten en arbeidsconflicten. Als een conflict niet extreem is geëscaleerd, is mediation mogelijk. Sámen zoeken we naar oplossingen.

-Dagvoorzitter
Ik treed regelmatig op als dagvoorzitter en gespreksleider. Als dagvoorzitter vind ik het belangrijk een goede sfeer te scheppen in de zaal en interactie te genereren.
Door goede vragen te stellen zet ik zaken op scherp, worden feiten en meningen gescheiden en worden standpunten en tegenstellingen helder neergezet voor het publiek. Van tevoren vraag ik aan de organisatie wat het publiek moet weten, kunnen en doen (kennis, houding en gedrag), na het symposium. Belangrijk is dat sprekers en publiek zich op hun gemak voelen en het is mooi als iedereen met een tevreden gevoel naar huis gaat.

-Communicatietrainer
Mijn ervaring als dagvoorzitter breng ik graag over op mijn cursisten tijdens de ‘training dagvoorzitter’. Daarnaast geef ik presentatietrainingen, mediatrainingen en schrijftrainingen (persberichten schrijven en creatief schrijven).

Wat is mijn professionele achtergrond?
Na de Academie voor de Journalistiek (1981-1984) ben ik 24 jaar journalist geweest bij het Eindhovens Dagblad. Daar heb ik mij lange tijd beziggehouden met juridische verslaggeving. In 2008 ben ik gestart met mijn eigen trainingsbureau.
Ik heb ook de opleiding voor Strategisch Communicatieadvies (C) gevolgd en ben gediplomeerd mediator.